Vier seizoenen workshop

Ieder jaar bied ik vier workshops aan,  steeds als een nieuw seizoen start: bij de lente- en herfstequinox, als de dag en de nacht gelijk zijn, en bij de zomer- en winterzonnewende, respectievelijk de langste en kortste dag. De dagen rondom de wisseling van de seizoenen bieden mogelijkheden om stil te staan bij wat voor jou belangrijk is. Ze zijn een moment van evaluatie en geven ruimte om nieuwe plannen te maken.

Tijdens de winter komt de natuur nagenoeg tot stilstand en is er bijna geen groei waar te nemen. Een periode van stilte, naar binnen keren.

In de lente komt de natuur weer tot leven. Zodra de kou is verdwenen, gaat alles weer groeien. De dagen worden langer, er is meer licht en dus meer tijd om te groeien. Met licht en warmte gaat iets groeien, ook met aandacht. Je kent deze uitspraak wel: "Alles wat je aandacht geeft, groeit". De lente is bij uitstek een seizoen met groei in de hoofdrol.

In de zomer staat "tot bloei komen" centraal. Het zaadje is geplant, heeft aandacht gekregen en wil tot volle bloei komen. Wat is nodig om je plan, doel, wens te laten rijpen, om zich tot volle wasdom te ontwikkelen? Welke vorm gaat het aannemen? Geef het rust en ruimte om zich te ontplooien. Wat kan jou daarbij ondersteunen? 

Dan is het tijd om te oogsten en stil te staan: waar ben je dankbaar voor? De herfst biedt kansen om zaken los te laten: wat past niet meer? Waar wil je afscheid van nemen? En hoe kun je (nog) beter voor jezelf zorgen?


Cyclus van vier workshops

Per workshop is plaats voor max. 4 deelnemers en de kosten bedragen 49 euro per persoon. Wil je de hele jaarcyclus volgen dan betaal je 186 euro (voor de laatste workshop betaal je 39 euro).

Vooralsnog is er een open inschrijving. Mocht je het leuk vinden om dit samen met een eigen groep van 3-4 deelnemers te doen, laat het me weten.

Data voor 2020 zijn:

- dinsdag 16 juni 2020: 'Bloeien in de zomer'

- maandag 21 september 2020: 'Loslaten in de herfst

- zaterdag 19 december 2020: 'Verstillen in de winter'

Tijd: 14.00 - 17.00 uur, andere tijden/data in overleg (tijd is gebaseerd op 3-4 deelnemers)

De workshops worden gegeven op de Meeuwenlaan 44 te IJmuiden.