Vier seizoenen workshop

Ieder jaar bied ik vier workshops aan,  steeds als een nieuw seizoen start: bij de lente- en herfstequinox, als de dag en de nacht gelijk zijn, en bij de zomer- en winterzonnewende, respectievelijk de langste en kortste dag.

Tijdens de winter komt de natuur nagenoeg tot stilstand en is er bijna geen groei waar te nemen. In de lente komt de natuur weer tot leven. Zodra de kou is verdwenen, gaat alles weer groeien. De dagen worden langer, er is meer licht en dus meer tijd om te groeien. Met licht en warmte gaat iets groeien, ook met aandacht. Je kent deze uitspraak wel: "Alles wat je aandacht geeft, groeit". De lente is bij uitstek een seizoen met groei in de hoofdrol.

In de zomer staat "tot bloei komen" centraal. Het zaadje is geplant, heeft aandacht gekregen en wil tot volle bloei komen. Wat is nodig om je plan, doel, wens te laten rijpen, om zich tot volle wasdom te ontwikkelen? Welke vorm gaat het aannemen? Geef het rust en ruimte om zich te ontplooien. Wat kan jou daarbij ondersteunen? 

De herfst biedt kansen om zaken los te laten: wat past niet meer? Waar wil je ruimte voor maken? 

Cyclus van vier workshops

Per workshop is plaats voor max. 4 deelnemers en de kosten bedragen 44 euro per persoon. Vooralsnog is er een open inschrijving. Mocht je het leuk vinden om dit samen met een eigen groep van 3-4 deelnemers te doen, laat het me weten.

Data zijn (14.00 - 17.00 uur, andere tijden in overleg):

- zaterdag 22 september 2018: "Loslaten in de herfst"

- woensdag 19 december 2018: "Winterrust"

- woensdag 20 maart 2019: "Groeien in de lente"

- woensdag 19 juni 2019: "Tot bloei komen in de zomer'

De workshops worden gegeven op de Meeuwenlaan 44 te IJmuiden.

Wil je de hele jaarcyclus volgen dan betaal je 154 euro (i.p.v. 176 euro voor de laatste workshop betaal je dan 22 euro).